Od listopada 2024 mamy nowego Szefa Kuchni – Grzegorza Pełzaka, który w Restauracji Andromeda Alfa pracuje od 2011 roku i specjalizuje się w kuchni polskiej.
„Posiadam wieloletnie doświadczenie w branży gastronomicznej, zdobywane w renomowanych restauracjach Krakowa. Moja kulinarna podróż rozpoczęła się od praktyk w prestiżowych lokalach, takich jak Restauracja Wentzl oraz Restauracja Taco na Rynku Głównym.
W kolejnych latach rozwijałem swoje umiejętności, pracując w takich krakowskich restauracjach jak:
* Restauracja Redolfi
* Restauracja Gehanowska „Pod Słońcem”
* Restauracja Pepe Rosso
* Pizzeria Da Grasso
* Restauracje Krakowskie „Taco Mexicano”
* Restauracja Guliwer
* Restauracja „Szabla i Szklanka”
Dodatkowo miałem okazję współpracować z Krakowską Fundacją Dziennikarzy „Merkuryusz”, co wzbogaciło moje doświadczenie organizacyjne i gastronomiczne.
Dzięki pracy w różnorodnych restauracjach zdobyłem umiejętność przygotowywania dań kuchni polskiej, włoskiej, meksykańskiej i międzynarodowej. Jestem osobą kreatywną, zaangażowaną i gotową na nowe wyzwania kulinarne.
Pasja do gotowania, doświadczenie oraz dbałość o najwyższą jakość serwowanych potraw to mój klucz do sukcesu.”
Zachęcamy do obejrzenia wywiadu z Grzegorzem TUTAJ
Kuchnia i miejsce
Menu restauracji Andromeda inspirowane jest głównie dostępnością lokalnych i sezonowych produktów. Dlatego nasza karta zmieniania jest kilka razy w roku.
Restauracja znajduje się na granicy dzielnic: Kazimierz i Grzegórzki, które są jednymi z głównych miejsc spotkań z dobrą kuchnią. Klimatyczne pomieszczenie i subtelny wystrój pozwalają na swobodne delektowanie się smakiem każdego dania.
Opinie o restauracji






Zarezerwuj stolik
Kontakt
Restauracja Andromeda Alfa
ul. Gęsia 22A, Kraków
16:00 – 23:00 (codziennie)

