Menu polskie


Polska kuchnia znana jest na całym świecie, a jej regionalne zróżnicowanie to efekt wielowiekowych zmian i wpływów innych narodowości. Zapewne wszystkim znane są pierogi, bigos czy kotlet schabowy, jednak kuchnia polska jest o wiele bardziej bogatsza, zarówno jeśli chodzi o dania, jak i jakość oraz unikatowość produktów. W naszym polskim menu znajdują się wybrane dania kuchni polskiej, których nie da się znaleźć w każdej restauracji. Przygotowane zostały z produktów regionalnych, z których większość wpisana jest do rejestru Chronione Oznaczenie Geograficzne.

Karp zatorski w occie - karp zatorski, suska sechlońska i moskol

Żurek krakowski - kiełbasa lisiecka i zakwas podgórski

Pierogi z bryndzą i boczkiem - boczek sądecki lub podegrodzki, bryndza podhalańska

Maczanka po krakowsku - karczek sądecki i obwarzanek krakowski

Jabłecznik - małopolski miód spadziowy, jabłka łąckie

Menu trzydaniowe (żurek, maczanka, jabłecznik)
12:00 - 16:00 - 39 PLN
17:00 - 23:00 - 99 PLN

Menu pięciodaniowe
12:00 - 16:00 - 59 PLN
17:00 - 23:00 - 129 PLN

Zamówienie dla grup większych niż 6 osób wymaga wcześniejszej rezerwacji.

Rezerwacja: +48 12 342 81 42